Oehh, is mijn rokje niet te kort?

Gepubliceerd op 8 augustus 2021 om 15:37

 

Je kent het vast, je gaat naar een feestje en staat voor de spiegel in je nieuwe rokje.. en denkt: "Is mijn rokje niet te kort?", "Kan dit wel?" Je vraagt je partner, hij/zij zegt twijfelend "Ja, hoor!?" "Toch?" Vervolgens weet je het eigenlijk nog niet ;-)

 

Wat is nou eigenlijk de ideale roklengte? De juiste roklengte kan een groot verschil maken voor je uitstraling.

 

En heeft alles te maken met de kledingstijl die jij draagt! Heb je een klassiekere kledingstijl zoals “Tijdloos chiq” dan draag je een andere roklengte dan bij de “Gamine” kledingstijl. Maar het heeft ook met je lengte, figuur en de vorm van je benen te maken. Een paar centimeter verschuiven, kunnen je benen optisch al korter, langer, slanker laten lijken.

 

Welke roklengtes zijn er eigenlijk?

 

Mini; een minirok geven je benen lengte, dat kan voor de kleinere vrouw van pas komen. Heb je langere benen, dan kan het te kort en te bloot ogen en kun je beter voor een midi rok kiezen. Past een minirok wel binnen je kledingstijl dan kun je er ook een panty of maillot onder dragen, dan geeft het je een minder bloot effect.

 

Midi; hier worden rokken net boven of onder de knie verstaan. Hier kun je de gulden snede of het trucje (zie hieronder) op toepassen. Onthoudt hierbij dat je het beste de rok op het smalste gedeelte rond je knie kan laten eindigen.

 

Maxi; oftewel de lange rok, kan door velen gedragen worden. Als je wat kleiner van stuk bent, moet je erop letten dat het je niet nog kleiner maakt. Een tip hiervoor is: om de top boven de rok in dezelfde kleur als de rok zelf te dragen en erbij in te dragen. Verticale strepen in een maxirok, geven ook extra lengte, net als een hak eronder te dragen. Dat laatste heeft ook te maken met je kledingstijl, want een “Gamine type” zal niet snel hakken onder een rok dragen.

 

Als je slanke benen hebt dan kan vrijwel iedere lengte van de rok, als je benen wat voller zijn, laat de rok dan net boven je knie of op het smalste deel van je knie eindigen. Door de horizontale lijn van je rok op een smal gedeelte te leggen, lijkt de rest optisch een stuk slanker.

 

Door middel van de “Gulden snede” kun je de roklengte berekenen. Meet de lengte van je schouders naar de grond met schoenen (die je onder de rok wilt dragen) aan. Deel deze lengte door 1,618 en de uitkomst vanaf je schouders naar beneden. BV. De lengte van je schouders naar beneden is 1,55 cm: 1,618 = 96 cm, 96 cm vanaf je schouders naar beneden is je ideale roklengte.

 

Vind je dit rekenwerk maar niks, dan is er ook een trucje om de juiste roklengte voor jezelf te bepalen. Je gaat met een handdoek voor je, voor de spiegel staan. Je houdt de bovenkant van de handdoek in je taille waar je de rok normaal zou dragen. Trek de handdoek langzaam omhoog en kijk naar je benen en scan wat het doet met je benen. Probeer maar eens!

 

Als je met de juiste roklengte worstelt, hoop ik dat deze blog je op weg heeft geholpen. Het zijn tips en zeker geen vast gegeven want persoonlijk vind ik, dat je eigen kledingstijl boven jouw beste pasvorm en kleur staat. Het gaat erom waar jij je lekker in voelt en wat jij wilt uitstralen!

 

Liefs Moniek

 


Reactie plaatsen

Reacties

Willy Kooiker
3 jaar geleden

Erg interessant zeg! Hier kun je wat mee en je hebt er direct profijt van! Duidelijke blog Moniek!