Je moet vooral dragen waar JIJ happy van wordt!

Gepubliceerd op 5 september 2021 om 17:25

Je moet vooral dragen waar jij HAPPY van wordt!

 

Ik koop alleen nog maar kleding die ik echt heel leuk vindt en GEEN kleding, die ik maar een beetje leuk vindt! Want over het algemeen blijft de kleding die je een beetje leuk vindt in de kast liggen en draag je het hooguit een paar keer, zonde!  En waar ik ook rekening mee houdt als ik iets koop, dat ik iets heb waar ik het bij kan dragen, ik heb als het ware het setje al in mijn hoofd ;-)

 

Om overzicht te krijgen in je kast, kun je van te voren een garderobecheck doen. Zo weet je precies wat je nog nodig hebt en koop je geen kleding die je eigenlijk niet nodig hebt of waar je niks bij kunt combineren.

 

Met een garderobecheck laat je in je kast hangen, waar je heel blij van wordt, je doet weg wat verwassen/vies/kapot/te klein/te groot is of wat je nooit meer draagt. Er blijft dan nog een groep over waar je aan twijfelt. Deze groep kun je doorspitten en kijken of dat met de kleding waar je blij van wordt, te combineren is of waar je iets bij aan kunt schaffen waardoor het een leuke set wordt. Hierbij kun je ook aan iets kleins denken, zoals een leuk kanten hemdje onder je trui of juist een riempje waardoor, die ene lange blouse weer superleuk te dragen is. Soms kan het type schoen, je set al jouw perfecte look geven! Alles wat daarna nog overblijft, kun je wegdoen. Ik breng het dan vaak naar het Leger des Heils of naar de kringloop.

 

Een andere tip is om ook eens te experimenteren met het mixen van je zomergarderobe en je wintergarderobe. Bijvoorbeeld die ene zomerjurk waar je in de winter een panty onder draagt en je gebreide wintertrui overheen draagt. Ruil vervolgens je slipper in voor een leuk laarsje. Voilà, nieuwe outfit! Op deze manier heb je minder kleding nodig en dat is ook nog eens goed voor het milieu.

 

Je kan je nieuwe setjes op de foto zetten en in een soort van lookbook aan de binnenkant van je kastdeur hangen. Zo vergeet je de setjes niet en makkelijk om iedere morgen jouw set voor die dag uit de kast te trekken :-) 

 

Ga jij het proberen? Ik ben benieuwd!

 

Liefs Moniek

 


Reactie plaatsen

Reacties

Willy
3 jaar geleden

Goede informatie zeg!